Mijn favorieten

Een woning aankopen


Aankopen: een zakelijk traject


Een woning kopen in economisch onzekere tijden vraagt om een goed doordachte aankoopstrategie. Juist deze markt biedt u namelijk grote kansen om uw slag te slaan op de woningmarkt. Er staan veel woningen te koop en de prijzen staan onder druk. Voor starters op de woningmarkt, maar zeker ook voor mensen die doorgroeien naar hun tweede of derde woning, is dit hét moment om deze kansen om te zetten in resultaat. Dat u hierbij de hulp inschakelt van een professional die dagelijks in deze markt actief is, is eigenlijk niet meer dan logisch. 

Honderden cliënten van Rita Diets Makelaardij die u voorgingen, kunnen u vertellen dat een professionele begeleiding bij een aankoop u soms tienduizenden euro's kan besparen. De uitgebreide ervaring in de regio maakt dat er weinig aspecten van de aankoop zijn waar Rita Diets Makelaardij nog nooit mee te maken heeft gehad. De aankoop van uw nieuwe woning moet juridisch, milieukundig, bouwkundig, verkooptechnisch en organisatorisch perfect verlopen. Al deze aspecten, die hoogstwaarschijnlijk nieuw voor u zullen zijn, zijn voor Rita Diets Makelaardij dagelijkse kost. Ook staan we met u stil bij de prijs: is deze reëel, het gevolg van de economische situatie of het resultaat van een (opgeblazen) wens van de eigenaar?


Aankopen: een emotioneel proces


Een woning kopen is niet alleen een rationeel en zakelijk proces. Goed bekeken bent u namelijk niet alleen op zoek naar een nieuw dak boven uw hoofd, u bent op zoek naar een nieuwe plek waar u zich thuis voelt. Daarbij spelen meer zaken een rol dan alleen de technische staat van onderhoud en de prijs. Juist de minder rationele zaken bepalen of u zich op uw gemak voelt op een locatie of niet. En dat begrijpen wij bij Rita Diets Makelaardij. Terwijl wij ons concentreren op de vakinhoudelijk aspecten van de aankoop, kunt u zich zonder zorgen richten op de gevoelskant van de woning.

Door Rita Diets Makelaardij in te schakelen als adviseur bij de aankoop, bent u verzekerd van een eerlijk en onderbouwd advies, een scherpe onderhandeling die u concreet geld oplevert en een verantwoorde en plezierige aankoop van uw woning.

Wilt u weten waarom er aankoop- en verkoopmakelaars zijn en wat hun rol is bij de onderhandelingen?

Kijk hier dan verder.