Mijn favorieten

Hypotheken; wat kunt en wilt u lenen?


Voordat u besluit een woning te kopen, is het van groot belang dat u een volledig en juist beeld heeft van de mogelijkheden van een te sluiten hypotheek en de daarbij behorende maandelijkse lasten. Een beeld waarbij u niet alleen een gevoel heeft hoeveel u kan lenen, maar vooral in hoeveel u wilt lenen. Alleen op die manier kunt u vaststellen welke woning qua prijsklasse, type, onderhoud, etc. het best bij uw persoonlijke situatie past.

De hoogte van de door u te verkrijgen hypotheek hangt af van diverse aspecten, waaronder het (gezamenlijk) inkomen, het persoonlijk vermogen - of overwaarde in de huidige woning -  en uw persoonlijke omstandigheden. De hypotheekadviseur bekijkt samen met u de verschillende hypotheekvormen, rentetarieven en de voorwaarden die optimaal aansluiten op uw specifieke situatie.

De onafhankelijke en gecertificeerde hypotheekadviseur waar Rita Diets Makelaardij mee samenwerkt, zal op basis van een persoonlijk gesprek een beeld vormen van uw persoonlijke omstandigheden, levensstijl, getroffen (oudedags-)voorzieningen en uw uitgavenpatroon voor wat betreft hobby's. Op basis van deze en andere gegevens wordt een persoonlijk afgemeten advies gegeven dat kan dienen als een solide basis onder de door u te nemen beslissingen.